Norrlandspoolen har sedan starten 2014 haft som mål att förse kunder med välutrustade bad i toppklass till ett bra pris. Vi ser alla olika ut i längd och kroppsform och det är viktigt att spabadet eller poolen passar dig, din familj och dina behov. Norrlandspoolen har spabad, swimspa och pooler i många olika storlekar och utformningar. Vi har ett brett utbud så att du ska hitta ett bad som passar just dig. Här nedan tar vi upp några av de punkter som kan dyka upp innan du köper ditt bad:

Spabad & Swimspa

Storlek:

Hur många är ni som ska bada samtidigt? Hur långa/korta är ni i familjen? Har ni ofta vänner på besök som ska bada eller bara närmaste familjen?

Våra spabad har rejält sittdjup, men vissa platser är lite grundare och det för att alla i familjen är ju inte lika långa. Vi på Norrlandspoolen tycker det är viktigt att man utgår ifrån hur många som kommer att använda badet i vardagen. Oavsett om ni funderar på spabad eller swimspa är det bra att utgå ifrån sina egna behov i första hand.

Utformning:

Hur ska badet vara utformat? En eller två liggplatser i spabadet? Endast sittplatser? Pool/spa del i swimspa eller bara pool del?

Det är viktigt att ditt spabad/swimspa passar dig och dina behov. Har man mycket vänner över på besök så kan det vara bra att kolla på MARS som har 7st sittplatser. På så sätt får man en mer social sittning i spabadet. Vill du hellre ha ett spabad med liggplatser så kan TOURMALINE vara precis det du söker. Håll koll på barnen som leker i pool delen medan du myser i spa delen på swimspa ESCAPE DUO. Vi har det du söker!

Utrustning och isolering:

Våra spabad och swimspa är välutrustade från start så du behöver inte fundera på extra tillval. Samtliga är utrustade med flertalet kvalitetspumpar, Balboa styrsystem, tillverkad i kraftig Aristech acryl, 3KW-värmare, isolering R10-NORDIC för vårt klimat, lock som är tjockare i mitten så att vatten rinner av och inte skapar vattensamling, fontäner, wifi-styrning med app.

Vår isolering R10-NORDIC är framtagen för att passa det nordiska klimatet. Våra spabad och swimspa har isolering i botten, på alla sidor och runt hela karet vilket gör att det håller värmen otroligt bra.

Rengöring:

Att njuta av ett avkopplande bad i ditt spa är skönt men för att du ska kunna slappna av måste vattnet vara hygieniskt och fräscht.  Nedan följer några generella tips som hjälper dig med skötseln av ditt bad:

  • Börja med skötseln av ditt spabad så snart vattnet är påfyllt.
  • Tänk på att alla doseringsanvisningar är medelvärden som eventuellt måste anpassas något till de uppmätta värdena som just du har.
  • Vi rekommenderar att vattnet byts ut ungefär var 3:e till var 4:e månad.
  • Rengör rören varje gång du byter vatten.
  • OBS! Blanda aldrig kemikalierna, det kan leda till kraftiga reaktioner och avge farliga gaser! Väl utspädd i spabadet kan produkterna kombineras med andra kemikalier. De får dock aldrig tillsättas samtidigt.

Vill du ha ett mer bekvämt sätt att hålla koll på din vattenkvalitet rekommenderar vi att investera i en ICO MÄTSTATION. Mätstation flyter i ditt bad och kopplas till din telefon och ger dig notiser när något behöver justeras i badets vattenbalans.

Placering:

Poolen bör ligga så soligt som möjligt på tomten, och gärna där det är kvällssol så att man kan njuta av bad och poolhäng till sent på kvällarna. Solen bidrar också till uppvärmningen, vilket gör poolen mer energieffektiv. Ifall man har barn är det även klokt att placera poolen så att man har uppsikt över den inifrån huset. Undvik helst att ha stora träd i närheten av poolen då löv och barr lätt hamnar i vattnet. 

1 kommentarer

Göran M

Göran M

Intressant läsning!

lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras